Bso De Talentenstroom

Ontdek je talent op de creatieve bso

Per 1 juni start KC De Samenstroom - naast de al bestaande bso - met een nieuwe buitenschoolse opvang: De Talentenstroom. Speciaal voor kinderen die houden van knutselen en muziek en ná schooltijd graag creatief bezig zijn. Daarvoor hebben wij in het gebouw van het Kunstlokaal een speciale bso-ruimte ingericht waar we lekker onze creatieve gang kunnen gaan. 

Voor wie?
  • Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar
  • Voor kinderen die naar KC De Samenstroom gaan
  • Voor kinderen die in hun vrije tijd graag creatief bezig zijn en zich willen laten verrassen!
Samenwerking met het Kunstlokaal
Het Kunstlokaal is een begrip in Gemert. Hier kun je terecht voor alles wat met cultuur te maken heeft: dans, muziek, kunst en cultuur. In de opzet van onze Talentenstroom hebben wij ons laten inspireren door het Kunstlokaal en zijn wij een samenwerking aangegaan. Met een locatie in het gebouw van het Kunstlokaal zitten we op dé perfecte plek voor een creatieve bso.

In samenwerking met het Kunstlokaal organiseren wij workshops voor onze kinderen. Ouders krijgen vooraf een planning van workshops toegestuurd. De ene keer is dat een workshop keramieken, de andere keer is het een workshop vloggen of iets met muziek, dans of toneel. Maar er zijn ook dagen bij dat we 'gewoon' in ons bso-lokaal lekker gaan knutselen onder leiding van onze eigen creatieve pedagogisch medewerkers. Eén ding staat vast: elke dag is weer anders. Een middag bij De Talentenstroom is nooit saai!

Vrij om te kiezen
Heeft je kind een keer geen zin om te knutselen? Prima. Bij ons mogen ze lekker meedoen aan de geplande culturele activiteiten, maar het hoeft niet. Liever even een spelletje doen, een boekje lezen of met wat vriendjes chillen? Dat is ook ok! Er moet al zoveel op school; onze activiteiten op De Talentenstroom hebben een vrijblijvend karakter. 

Lekker buiten
Dat we veel creatief bezig zijn betekent niet dat we alleen maar binnen zitten. Bij de locatie is een omheinde tuin waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Als het mooi weer is kunnen we er lekker ons fruit eten en drinken aan de picknicktafel. In de tuin kunnen we ons goed vermaken met activiteiten zoals schaduwtekenen, speksteenschuren of lekker spelen met bal, springtouw en zeepsop. Voor andere activiteiten zullen we samen op pad gaan, bijvoorbeeld om zelf knutselmaterialen te verzamelen, te fotograferen of lekker te spelen in een speeltuintje in de buurt. 

Even praktisch
  • De Talentenstroom is geopend op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag na schooltijd tot 18.30 uur.
  • Kinderen wandelen onder begeleiding vanuit KC De Samenstroom naar het Kunstlokaal. 
  • Tijdens vakanties worden de kinderen van De Talentenstroom opgevangen in het bso-lokaal van KC De Samenstroom. Daar worden speciale activiteiten georganiseerd vanuit ons gezamenlijke activiteitenaanbod Vakantieplezier. 
  • Onze bso op locatie KC De Samenstroom blijft daarnaast bestaan. Daar bieden we onderwijs en bso op dezelfde locatie en doen we ook ontzettend leuke dingen na schooltijd met ons interessante activiteitenaanbod van DoenKids.  
Tarieven en voorwaarden
Prijzen voor De Talentenstroom zijn gelijk aan alle andere bso's van GOO. Voor meer informatie over bso van GOO in het algemeen vind je in de folder buitenschoolse opvang. Hier vind je de tarieven en voorwaarden

Meer informatie of aanmelden?
Ben je nieuwsgierig geworden en heb je vragen over deze nieuwe bso? Dan graag even bellen of mailen naar 06 - 51 57 77 26 of danielle.vanmontfoort@stichtinggoo.nl. Enthousiast en wil je je kind graag aanmelden? Dan graag even mailen naar danielle.vanmontfoort@stichtinggoo.nl.