Dagopvang De Samenstroom

Dagopvang wordt geboden in 2 groepsruimten binnen  kindcentrum De Samenstroom waar onderwijs en peuterwerk ook zijn ondergebracht.

Het kindcentrum ligt in de wijk Molenbroek nabij het sportpark dat dezelfde naam draagt. Een aantal oude bomen omzoomt het mooie gebouw.

De groepsruimten hebben veel ramen, zodat binnen en buiten in elkaar overgaan. Kinderen kunnen hierdoor de natuur beleven. Aangrenzend ligt de omheinde buitenruimte met de aangrenzende natuurspeeltuin.
 

Locatie en faciliteiten

De groepsruimte voor dagopvang grenst aan de centrale entree van het gebouw. Het is een sfeervol ingerichte groep met veel licht waar een huishoek is nagebootst. De box neemt een plaats in waar de jongste kinderen zowel zicht hebben op het groepsgebeuren als wat er zich buiten afspeelt. Een gekleurde bank heeft de functie om baby's te flessen maar tevens kinderen de gelegenheid te bieden om een boekje te lezen of heerlijk te rusten. Twee slaapkamers grenzen aan de groep en de buitenruimte. De verschoningsruimte heeft tevens 2 kindertoiletjes.

De aula, het hart van het gebouw, kan worden gebruikt voor het beleven van allerlei activiteiten die gezamenlijk plaatsvinden en vaak te maken hebben met de VVE thema's van peuterwerk en onderbouw.

De speelzaal die weer grenst aan de aula biedt de oudere kinderen volop gelegenheid om te spelen, te rennen en te klimmen.

Het enthousiaste team biedt kinderen veiligheid, genegenheid en volop de gelegenheid zich te ontwikkelen in een eigen tempo.

Het team stimuleert en begeleidt kinderen binnen het aanbod van VVE met PUK.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot 18.30 uur.

Adres
Predikant Swildensstraat 35
5421 VA Gemert

Telefoonnummers:
Groep 1 dagopvang 088-0088558
Groep 2 dagopvang 088-0088557
 

LRK-nummer: 495235040

Manager: Mandy van Grunsven

GGD Inspectierapport
De gemeente is verantwoordelijk voor toezicht op de kinderopvang. Zie hier het nieuwste inspectierapport.