Buitenschoolse opvang

Is de school uit? Dan is het tijd voor ontspanning. Ons kindcentrum heeft vier bso-groepen. Drie daarvan zijn ingedeeld op leeftijd. We hebben echter ook de Talentenstroom. Daarover verderop meer.

Op de bso van Kindcentrum De Samenstroom kunnen kinderen hun vrije tijd mede zelf indelen en aansluiten bij leuke activiteiten uit ons aanbod van DoenKids. De bso is op leeftijd ingedeeld in drie groepen: 4-6 jaar, 6-8 jaar en 8 t/m 13 jaar. 

GOO for Fun (GFF) en vakantieplezier
Op de bso bieden we met GOO for Fun een gevarieerd activiteitenprogramma dat kinderen prikkelt hun interesses en talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. GFF richt zich op verschillende thema's, zodat alle kinderen zich aangesproken voelen om mee te doen met de activiteiten. Je kunt hierbij denken aan activiteiten als:

 • Koken
 • Sport en spel
 • Techniek & kunst
 • Drama & theater
 • Muziek & dans
 • Natuur
Openingstijden en contact
Voorschoolse opvang is mogelijk tijdens de reguliere schoolweken op maandag tot en met vrijdag van 07.30 uur tot 08.30 uur. Verlengde opvang is mogelijk vanaf 07.00 uur.

Naschoolse opvang is mogelijk tijdens de reguliere schoolweken op maandag, dinsdag en donderdag van 14.45 uur tot 18.30 uur en op vrijdag van 12.30 uur tot 18.30 uur.

Op woensdag wordt de naschoolse opvang van 12.30 uur tot 18.30 uur geboden op een andere locatie, namelijk 't Einder. Het vervoer van kinderen naar deze locatie wordt door Kindcentrum De Samenstroom geregeld.

Op vrijdagen en tijdens vakanties komen de kinderen van De Talentenstroom en 't Einder naar Kindcentrum De Samenstroom.

Bso 1 is bereikbaar op telefoonnummer: 088-0088 536
Bso 2 is bereikbaar op telefoonnummer: 088-0088 539
Bso 3 is bereikbaar op telefoonnummer: 088-0088 559
Bso De Talentenstroom is bereikbaar op telefoonnummer: 0657567075

Aanmelden
Wil je je kind aanmelden voor de bso? Maak dan gebruik van het inschrijfformulier.

De Talentenstroom
Sinds 2023 hebben we naast de 'gewone' bso, een nieuwe buitenschoolse opvang: De Talentenstroom. Speciaal voor kinderen die houden van knutselen en muziek en ná schooltijd graag creatief bezig zijn. Daarvoor hebben wij in het gebouw van het Kunstlokaal een speciale bso-ruimte ingericht waar we lekker onze creatieve gang kunnen gaan. Voor wie is De Talentenstroom?

 • Voor kinderen van 7 t/m 13 jaar
 • Voor kinderen die naar Kindcentrum De Samenstroom gaan
 • Voor kinderen die in hun vrije tijd graag creatief bezig zijn en zich willen laten verrassen!

Samenwerking met het Kunstlokaal
Het Kunstlokaal is een begrip in Gemert. Hier kun je terecht voor alles wat met cultuur te maken heeft: dans, muziek, kunst, enzovoorts. In de opzet van onze Talentenstroom hebben we ons laten inspireren door het Kunstlokaal en zijn wij een samenwerking aangegaan. Met een locatie in het gebouw van het Kunstlokaal zitten we op dé perfecte plek voor een creatieve bso.

In samenwerking met het Kunstlokaal organiseren wij workshops voor onze kinderen. Ouders krijgen vooraf een planning van workshops toegestuurd. De ene keer is dat een workshop keramiek, de andere keer is het een workshop vloggen of iets met muziek, dans of toneel. Maar er zijn ook dagen bij dat we 'gewoon' in ons bso-lokaal lekker gaan knutselen onder leiding van onze eigen creatieve pedagogisch medewerkers. Eén ding staat vast: elke dag is weer anders. Een middag bij De Talentenstroom is nooit saai!

Vrij om te kiezen Heeft je kind een keer geen zin om te knutselen? Dat kan natuurlijk. Bij ons mogen ze lekker meedoen aan de geplande culturele activiteiten, maar het hoeft niet. Liever even een spelletje doen, een boekje lezen of met wat vriendjes chillen? Dat is ook goed! Er moet al zoveel op school. Onze activiteiten op De Talentenstroom hebben een vrijblijvend karakter.


Lekker buiten
Dat we veel creatief bezig zijn, betekent niet dat we alleen maar binnen zitten. Bij de locatie is een omheinde tuin waar de kinderen lekker kunnen spelen. Als het mooi weer is, eten we ons fruit aan de picknicktafel. In de tuin vermaken we ons met activiteiten zoals schaduwtekenen, speksteenschuren of lekker spelen met de bal, een springtouw en met zeepsop. Voor andere activiteiten gaan we samen op pad, bijvoorbeeld om knutselmaterialen te verzamelen, te fotograferen of lekker te spelen in een speeltuintje in de buurt.

Praktische info

 • De Talentenstroom is geopend op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag na schooltijd tot 18.30 uur.
 • Kinderen wandelen onder begeleiding vanuit Kindcentrum De Samenstroom naar het Kunstlokaal.
 • Tijdens vakanties worden de kinderen van De Talentenstroom opgevangen in het bso-lokaal van Kindcentrum De Samenstroom. Daar worden speciale activiteiten georganiseerd vanuit ons gezamenlijke activiteitenaanbod Vakantieplezier.

Tarieven en voorwaarden
Prijzen voor De Talentenstroom zijn gelijk aan alle andere bso's van GOO. Meer informatie over bso van GOO in het algemeen vind je in de folder buitenschoolse opvang. Hier vind je de tarieven en voorwaarden. Meer informatie of aanmelden?

Ben je nieuwsgierig geworden en heb je vragen over bso De Talentenstroom? Bel dan naar 0492 - 36 14 19 of stuur een mailtje naar danielle.vanmontfoort@stichtinggoo.nl. Enthousiast geworden en wil je je kind graag aanmelden? Mail dan naar info@stichtinggoo.nl.