Dagopvang/peuteropvang

Kinderen van 0 tot en met 4 jaar zijn welkom op onze dagopvang, peuteropvang of de combinatiegroep (3+ groep). Onze kinderopvang biedt horizontale leeftijdsgroepen aan, namelijk voor kinderen tussen 0-2 jaar en 2-4 jaar oud. Door deze indeling kunnen we beter inspelen op de behoeften van de kinderen. Het ene kind krijgt namelijk nog een flesje, het andere kan al lopen en zelfstandig spelen.

De sfeer binnen de kinderopvang is gemoedelijk. We werken met vaste medewerkers op elke groep, wat zorgt voor vertrouwde gezichten voor de kinderen. Als een medewerker ziek is, proberen we dit zo stabiel mogelijk op te lossen met bekenden voor de kinderen.

De kinderopvang ziet er netjes en schoon uit, met veel nieuwe spullen. Er wordt dagelijks geprobeerd om buiten te spelen, ook bij regen! Dan gebruiken we speciale buitenspeelpakjes. 

Dagopvang
Onze dagopvang wordt gedurende het hele jaar aangeboden, van maandag tot en met vrijdag, met uitzondering van nationale feestdagen.

  • De standaard openingstijden voor een hele dag opvang is van 07.30 tot 18.30 uur.
  • Verlengde opvang is mogelijk vanaf 7.00 uur.
  • Naast verlengde opvang is het ook mogelijk om op woensdag en vrijdag een halve dag opvang af te nemen. Dit kan van 07.30 tot 13.00 uur of van 13.00 tot 18.30 uur.
  • Op de andere dagen bieden wij geen halve dagen opvang.

Dagopvang groep 1 (0-2 jaar) is bereikbaar via het telefoonnummer 088-0088 558.
Dagopvang groep 2 (2-4 jaar) is bereikbaar via het telefoonnummer 088-0088 557.

Meer informatie over de dagopvang vind je in onze folder dagopvang.

Peuteropvang
Onze peuteropvang biedt je de mogelijkheid om je kind vijf ochtenden per week te brengen. Het minimaal aantal dagdelen is twee. Peuters zijn vanaf 2 jaar welkom, tot aan de start van de basisschool. Het doel is om kinderen voor te bereiden op het basisonderwijs, door hun ontwikkeling te stimuleren en hen te helpen bij hun sociale vorming.

De activiteiten die de peuteropvang lijken sterk op die van de dagopvang. Denk aan spelletjes, voorlezen, knutselen en andere activiteiten die passen bij de leeftijd van de kinderen. Het belangrijkste verschil zit hem in de focus op de ontwikkeling van vaardigheden die belangrijk zijn voor de overgang naar het basisonderwijs. Bijvoorbeeld taal- en rekenvaardigheden, maar ook aan sociale vaardigheden zoals samenwerken en communiceren.

Peuteropvang wordt alleen aangeboden tijdens schoolweken en is dus gesloten tijdens de schoolvakanties. De openingstijden van peuteropvang zijn op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.

Peuteropvang is bereikbaar via het telefoonnummer 088-0088 584.

Combinatiegroep
Deze groep is voor kinderen van 3 en 4 jaar. De dagopvang en peuteropvang wordt in deze groep gecombineerd.

Peuteropvang 3+ is bereikbaar via het telefoonnummer 088-0088 536.

Meer informatie over onze peuteropvang vind je in onze folder peuteropvang